![]()
Referat af konsistoriums møde 1-99, 20.01.99
Øvrige deltagere uden stemmeret med taleret til følgende dagsordenspunkt:
SC havde ført forhandlinger med FSK angående bevillingen til basisforskning. Resultatet heraf blev følgende:
JØ orienterede om, at i forhold til det der var kendt på K's møde i nov. 98, er der sket følgende ændringer: Bevillingen til øvrige formål er forøget med 1,9 mio. kr., herunder 1,2 mio. kr. til AUB. Der er en bevilling til andre formål på 2 mio. kr., der er øremærket til ingeniørområdet. Rektoratet foreslog, at det beløb der er afsat til ITI på K's budget reduceres med 0,3 mio. kr., som sammen med de 0,7 mio. kr. til øvrige formål anvendes til basisforskning. Beløbet på 4 mio. kr. på forskningsbevillingen fordeles efter konkret fordeling. I forbindelse med forskningsbevillingen gjorde OP opmærksom på, at HUM i 1998 fik en ekstraordinær bevilling til opbygning af psykologi, og at det derfor er uacceptabelt, at HUM's andel af bevillingen falder. OP gjorde opmærksom på, at han ikke kan stemme for budgettet. JØ gjorde opmærksom på, at når HUM's aktiviteter falder, og der produceres færre STÅ, må bevillingen også falde tilsvarende. MN gjorde opmærksom på, at hun, på trods af SAMF's stigende bevilling, stadig ikke kan stemme for budgettet. De studerende gav også udtryk for, at de heller ikke kunne stemme for budgettet. Der blev herefter foretaget en afstemning om budgettet: 8 stemte for 5 stemte imod hvorefter forslaget til IB 99 blev godkendt. OP ønskede oplyst, hvad man havde tænkt sig at gøre med hensyn til likviditetsbeløbet på 3,5 mio. kr. Til K's april-møde vil der komme en indstilling om, hvad likviditetsbeløbet på 3,5 mio. kr. skal bruges til.
SC orienterede om, at der arbejdes med udviklingskontrakter på ministerielt og fælles institutionsplan: FSK, UM og RK. PP orienterede om det interne arbejde med udviklingskontrakter. Der blev i efteråret nedsat en strategigruppe. På grund af FSK's relativt stramme tidsplan har det været nødvendigt at stramme op på strategigruppens kommissorium og tidsplan, og gruppens arbejde har ændret sig fra at udarbejde en ny strategiplan til at udarbejde oplæg vedr. udviklingskontrakter. PP orienterede desuden om en konference den 30.11.98, hvor FSK fremlagde en ideskitse til, hvordan udviklingskontrakter kan udformes. UM og FSK har derefter arbejdet videre med oplæg der ligger mere på det overordnede niveau. Der er en vis interesse i at lave udviklingskontrakter på institutionerne forudsat at bevillinger følger med. - Der foreligger et politisk mandat fra Folketinget til at gå videre med arbejdet. På K's og F's møde den 10.02.99 vil blive fremlagt et oplæg som indeholder spørgsmål om hvilke temaer, der kan indgå i AAU's udviklingskontrakt. Udover K's og F's medlemmer vil der blive inviteret 2 repræsentanter fra HSU's B-side. Der vil være oplæg fra arbejdsgruppens medlemmer, en studerende og PB ligesom AUA og AUB kan knytte bemærkninger til det. Proceduren for den videre debat indebærer inddragelse af mange interessentgrupper internt og eksternt. Det er ikke meningen, at der skal træffes nogen beslutninger på det fælles møde. - Slutresultatet bliver K's ansvar.
SC orienterede om, at VUE igen er blevet et politisk interessant emne, udover budgetmæssige problemer har flere institutioner trukket sig ud af STADS. - Vi står i en situation, hvor vi mangler at få STADS færdiggjort. Vort nuværende system er ikke tilpasset år 2000, da vi forventede, at det nye system ville være klar inden. PP orienterede om status for implementeringen af STADS, herunder:
K godkendte, at starten af STADS udskydes til okt./nov.
SC orienterede om arbejdet med at etablere en IT-højskole Vest, herunder,
SC orienterede også om en konference, der har været afholdt om forskningsbaseret undervisning. Konferencen beskæftigede sig en del med problemerne på KU.
![]()
Revideret: 19. februar 1999.
|