Forside  Program  Hvem - Hvad - Hvor?  Links  Arkiv  Nyhedsbreve  In English

Studenterpræsten og Co. - AAU, Fibigerstræde 15, lokale 2.233, 9220 Aalborg Ø, tlf. 96 35 80 81.
Mail: praesten@adm.aau.dk

Program, Studenterpræsterne i Aalborg, foråret 2007

Klik på arrangementet på nedenstående oversigt for at komme til en mere fyldig omtale af det enkelte arrangement

Natkirke

Søndag den 11/2 kl. 10.00  Højmesse i Budolfi kirke (Aalborg domkirke) ved studenterpræst Christen Staghøj Sinding

Onsdag den 14/2 kl. 19.00  Kulturmøde, ver. 2.0. Med projektleder i Folkehøjskolernes Forening, Khuram Shehzad.

Onsdag den 28/2 kl. 19.00  Film, der skaber debat! En aften med Søren Høy, filmjournalist

Søndag den 4/3 kl. 12  Stands aids - Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling 2007

Torsdag den 8/3 kl. 16.30 – 18.15 Gudstro i den danske religionspark. Ved lektor Hans Raun Iversen, Københavns Universitet. Gudstro i Danmark – I.

Lørdag den 10/3 kl. 10 – 16  Kirke over grænser – Nordjysk Kirkedag 2007

Søndag den 11/3 kl. 16.30  Eftermiddagsgudstjeneste i Budolfi kirke (Aalborg domkirke) ved studenterpræst Christen Staghøj Sinding

Onsdag den 14/3 kl. 19.00  Dagbog fra Sandholm. En aften med journalist Dina Yafasova,

Torsdag 15/3 kl. 16.30 – 18.15  Gudspåkaldelse i dansk civilreligion. Ved professor Margit Warburg, Københavns Universitet. Gudstro i Danmark – II.

Onsdag den 21/3 kl. 19.30  Rock og dybe tanker i Budolfi kirke Refleksioner til en moderne tid i ord og musik. En aften med rockbandet ’Himmelvand’

Torsdag den 22/3 kl. 16.30 – 18.15  Mediernes religion. Ved professor Stig Hjarvard, Københavns Universitet. Gudstro i Danmark – III.

Onsdag den 28/3 kl. 19.00  Somaliere i Danmark…… Med Ahmed Dualeh,

Torsdag den 29/3 kl. 16.30 – 18.15  Ateisme i Danmark.  Ved lektor Morten Warmind, Københavns Universitet. Gudstro i Danmark – IV.

Søndag den 1/4 kl. 10.00  Højmesse i Budolfi kirke (Aalborg domkirke) ved studenterpræst Christen Staghøj Sinding

Onsdag den 18/4 kl. 19.00  Forsoning i Sydafrika Beretning fra en studietur til Sydafrika i november 2006.

Onsdag den 25/4 kl. 19.00  Medierne som meningsdannere. En aften med souchef på DR Nyheder, Bo Hasseriis Hansen.

Søndag den 29/4 kl. 16.30 Eksperimenterende gudstjeneste i Aalborg klosterkirke ved studenterpræst Christen Staghøj Sinding

Studiekreds - Fra 'Slow Living' til 'Uro' og 'Andre Rejser'. Med Ib Skotte Henriksen


Søndag den 11/2 kl. 10.00
Højmesse
i Budolfi kirke (Aalborg domkirke) ved studenterpræst Christen Staghøj Sinding
Tilbage til oversigten

Onsdag den 14/2 kl. 19.00
Kulturmøde, ver. 2.0.
Med projektleder i Folkehøjskolernes Forening, Khuram Shehzad.
En aften, hvor spørgsmålene er flere end svarene, kulturmødet ses med nye øjne og integrationsbegrebet makuleres. Uden de gamle, slidte integrationsbriller handler det om medborgerskab, danskhed og deltagelse, anekdoter og en rammende livshistorie.
Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgang
Arr.: Studenterpræsterne
Tilbage til oversigten

Onsdag den 28/2 kl. 19.00
Film, der skaber debat!
En aften med Søren Høy, filmjournalist på Jyllandsposten og The Hollywood Reporter, redaktør på TV-programmet ’Film2006’, forfatter og tilrettelægger af mere end 300 TV-programmer om film og kultur.
Siden år 2000 er film, der bevæger sig langt ud over lærredet og biografsalen, kommet tilbage på filmlærredet. De tager med publikum hjem, hvor de diskuteres og sætter gang i nye tanker og refleksioner. De fortæller os om verden i dag, spejler vores liv og vores valg – og provokerer og opildner. Det er film med meninger og budskaber om politik, religion og historie som for eksempel: ’The Passion of the Christ’, ’Drabet’ og ’Kongekabale’. Aftenen byder på klip fra nogle af de film, der vil gøre en forskel.
Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgang
Arr.: Studenterpræsterne i samarbejde med KFUM og KFUK i Aalborg
Tilbage til oversigten

Søndag den 4/3 kl. 12
Stands aids - Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling 2007
I Afrika er 25 millioner mennesker hiv-smittede. Tre fjerdedele af alle nye hiv-smittede er piger og kvinder. De bliver smittet, fordi de ikke kender sammenhængen mellem sex og hiv. Hverken deres forældre eller skolen fortæller dem om smittefaren eller om, hvordan de kan beskytte sig.
Søndag den 4. marts organiserer Folkekirkens Nødhjælp i samarbejde med omkring 1.200 danske sogne indsamling til fordel for verdens fattigste. Meld dig som indsamler i Budolfi sogn og brug et par timer på at hjælpe Afrikas unge til at forsvare sig mod aids-epidemien.
Vi mødes i Budolfi kirkes krypt kl. 12 (Kældernedgang fra nord). Tilmeld ing - helst men ikke nødvendig - til kordegnekontoret, Adelgade 10, telefon 98 12 46 70 kl. 9-13 eller til indsamlingsleder Oluf Gamst, tlf. 98 12 08 15 (efter kl. 17). Eller på e-mail: oluf@gamst.eu
Tilbage til oversigten

Torsdag den 8/3 kl. 16.30 – 18.15
Gudstro i den danske religionspark
.
Ved lektor Hans Raun Iversen, Københavns Universitet. Gudstro i Danmark – I.
De fleste danskere tror på en slags gud, en slags dyd og en slags bestemmelse for livet. Det er det fælles i den danske religionspark. Foredraget vil søge at afdække de vigtigste sammenhænge omkring dansk gudstro.
Fire fyraftensmøder om Gudstro i Danmark. Gudstroen ser ud til at have bidt sig fast i Danmark! Men den er langt fra fastlåst eller entydig. I en verden præget af globale forskydninger, folkevandringer og individuelle livstolkninger er også gudstroen under forandring. Fyraftensmøderne giver et bud på, hvordan der tros i Danmark. Hvilken slags gud har man hvilken relation til med hvilken intensitet?
Følgende arrangementer i rækken er15/3, 22/3 og 29/3.
Entré, studerende: 50,- kr. pr. gang. Billetter kan købes ved indgangen. Andre: 95,- kr. pr. gang eller 350,- for hele foredragsrækken (tilmelding til hele rækken kan ske til www.fuaalborg.dk eller tlf. 98 16 75 00)
Studenterhuset, Gl. Torv 10.
Arr.: Studenterpræsterne i samarbejde med Folkeuniversitetet 
Tilbage til oversigten

Lørdag den 10/3 kl. 10 – 16
Kirke over grænser – Nordjysk Kirkedag 2007
Der har i det forløbne år været talt en del om, hvorvidt religion og kirke har noget at gøre i det offentlige rum, i vores fælles overvejelser over, hvad der er rigtigt og forkert og over, hvad der er vigtigt. Hvordan forholder tro, kirke og samfund sig til hinanden?
Vi har bedt chefredaktør Erik Bjerager, Kristeligt Dagblad tage denne debat op ved på baggrund af sin bog: ’Gud bevare Danmark – et opgør med sekularismen’, som udkom i foråret 2006, at gøre sig nogle overvejelser om religionens rolle i det offentlige rum og om grænserne – og berøringsfladerne – mellem religion, samfund og politik.
Desuden har vi bedt salmedigteren Hans Anker Jørgensen, som i efteråret 2006 har udgivet salme-samlingen ’Frømandens kys’ om at gøre sig nogle overvejelser over salmer i kirke og samfund. Hans Anker Jørgensen har sagt, at salmer skal være politiske, fordi evangeliet er politisk – og at en politisk salme som regel er en dårlig salme, mens en god salme som regel også er politisk.
Sted: Margrethekirken, Revlingebakken 18,  9000 Aalborg. Pris: 125,- kr., incl. frokost og kaffe.
Tilmelding og betaling:
til lars-m-jensen@mail.dk senest onsdag den 28. februar 2007.
Deltagerbetalingen indbetales til konto i Jyske Bank, reg.nr. 5079 konto 0001404911  med tydelig indbetaler-angivelse


Søndag den 11/3 kl. 16.30
Eftermiddagsgudstjeneste
i Budolfi kirke (Aalborg domkirke) ved studenterpræst Christen Staghøj Sinding
Tilbage til oversigten

Onsdag den 14/3 kl. 19.00
Dagbog fra Sandholm

Forfulgt i Usbekistan, asylsøger i Sandholmlejren og flygtning i Værløse! Dina Yafasova, født i 1971 og universitetsuddannet journalist fra Tasjkent, har prøvet det hele. Hendes undersøgende reportager fra dagliglivet under et diktatur med menneskerettighedsovergreb endte med at bringe hende selv i alvorlig fare. Til sidst måtte hun flygte fra sit land, sin mand og sine børn. Den 11. september 2001 - af alle datoer - blev hun indskrevet som asylansøger i Sandholmlejren. I 2006 udkom ’Dagbog fra Sandholm’, hendes beretning om mødet med det danske asylsystem, der i bogen sættes på anklagebænken for behandlingen af asylsøgere og flygtninge.
Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgang
Arr.: Studenterpræsterne i samarbejde med Amnesty International, Aalborg
Tilbage til oversigten

Torsdag 15/3 kl. 16.30 – 18.15
Gudspåkaldelse i dansk civilreligion.
Ved professor Margit Warburg, Københavns Universitet. Gudstro i Danmark – II.
Begrebet ’civilreligion’ er centralt i religionssociologien. Foredraget vil præsentere en række eksempler på dansk civilreligion og ’samfundsmæssige gudspåkaldelser’ og drøfte deres betydning.
Studenterhuset, Gl. Torv 10. Entré, studerende: 50,- kr.. Øvrige: 95,- kr.
Arr.: Studenterpræsterne i samarbejde med Folkeuniversitetet
Tilbage til oversigten

Onsdag den 21/3 kl. 19.30
Rock og dybe tanker i Budolfi kirke
Refleksioner til en moderne tid i ord og musik. En aften med rockbandet ’Himmelvand’ og sognepræst Benny Vindelev. ’Himmelvand’ bevæger sig i den rytmiske musiks eksperimenterende grænseland. Musikken har et symfonisk udtryk, og med det danske sprog som det lyriske omdrejningspunkt er sangene præget af dyb poesi, eventyr og metaforiske ordbilleder. Der venter en anderledes oplevelse!
Budolfi kirke / Aalborg domkirke. Gratis adgang
Arr.: Studenterpræsterne i samarbejde med KFUM og KFUK i Aalborg
Tilbage til oversigten

Torsdag den 22/3 kl. 16.30 – 18.15
Mediernes religion.
Ved professor Stig Hjarvard, Københavns Universitet. Gudstro i Danmark – III.
Medierne har overtaget nogle af de funktioner, som kirken tidligere varetog. De formidler fællesskab, organiserer højtider og tilskynder til tilbedelse af stjerner. De store fortællinger om det godes kamp mod det onde er ikke længere evangelierne, men historier vi møder i biografen, på tv-skærmen og i computerspil.
Studenterhuset, Gl. Torv 10. Entré, studerende: 50,- kr.. Øvrige: 95,- kr.
Arr.: Studenterpræsterne i samarbejde med Folkeuniversitetet
Tilbage til oversigten

Onsdag den 28/3 kl. 19.00
Somaliere i Danmark……

hvad kom de fra? hvad kom de til? og hvor befinder de sig i det danske samfund i dag, 15 år efter at de første kom hertil? Med Ahmed Dualeh, der kom til Danmark som ung mand, og som har et bredt kendskab til dansk kultur og tankegang. Er uddannet som skibsfører i Danmark, men har også fuldført andre uddannelser i andre lande. I foredraget vil Dualeh orientere om sit hjemland, dets historie og kultur, oplevelser for somaliere i Danmark i dag i relation til integration mm.
Sted: Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgang.
Arr.: Studenterpræsterne i samarbejde med Budolfi sogns menighedsråd.
Tilbage til oversigten

Torsdag den 29/3 kl. 16.30 – 18.15
Ateisme i Danmark.
Ved lektor Morten Warmind, Københavns Universitet. Gudstro i Danmark – IV.
Studenterhuset, Gl. Torv 10. Entré, studerende: 50,- kr.. Øvrige: 95,- kr.
Arr.: Studenterpræsterne i samarbejde med Folkeuniversitetet
Tilbage til oversigten

Søndag den 1/4 kl. 10.00
Højmesse
i Budolfi kirke (Aalborg domkirke) ved studenterpræst Christen Staghøj Sinding
Tilbage til oversigten

Onsdag den 18/4 kl. 19.00
Forsoning i Sydafrika
Beretning fra en studietur til Sydafrika i november 2006. De tre nordjyske lærerstuderende Mathilde Sørensen, Caroline Holm og Steffen Bertelsen var blandt en gruppe unge, som på nærmeste hold studerede landets forsoningsproces efter apartheid. Denne aften videreformidler de billeder og indtryk fra et land i udvikling.
Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgang.
Arr.: Studenterpræsterne i samarbejde med Budolfi sogns menighedsråd.
Tilbage til oversigten

Onsdag den 25/4 kl. 19.00
Medierne som meningsdannere
En aften med souchef på DR Nyheder, Bo Hasseriis Hansen.
Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgang
Arr. Studenterpræsterne
Tilbage til oversigten

Søndag den 29/4 kl. 16.30
Eksperimenterende gudstjeneste
i Aalborg klosterkirke ved studenterpræst Christen Staghøj Sinding
Tilbage til oversigten

Studiekreds
Fra ’Slow Living’ til ’Uro’ og ’Andre Rejser’

Efterårsemesterets gennemgang af ’Lev Livet Langsomt’ (Carl Honoré) opfølger/videreudvikler vi i foråret ved at læse udvalgte afsnit af den norske psykiater Finn Skårderuds bøger: ’Uro’ og ’Andre Rejser’. Fortællinger om det moderne selv, dets lidelser og længsler, ambivalenser og uro. Skårderud foretager en fascinerende sjæle-/sinds-rejse på kryds og tværs såvel filosofisk, litterært som kulturhistorisk .
Vi vil følge bøgernes og Skårderuds bærende ide om samtalen som det legitime rum (et af de sidste tilbageværende!) til – med Skårderuds ord - at sætte focus på: ’Det moderne livs evigt bestandige eksperimenter og de  praktiske/etiske udfordringer det giver os i grænseområderne mellem selv og hinanden’ .. ’Vores pronomen problem handler om det selvrefleksive og det gensidige - og om hvordan de gensidigt må aflaste hinanden’ … ’væktøjet dertil er kærlighedsevnens modtage/give-struktur’.
Har du lyst til at være med, så ring til mig: 98341207 / 24839602. Ib Skotte Henriksen
Tilbage til oversigten

Natkirken
Andagt, ro og samtale. Tænd et lys ved kirkens lysglobe.



Fredagene 23/2, 30/3, 27/4, 25/5, 29/6, 27/7 og 31/8 er der natkirke i Aalborg. Kl. 20-23.30 vil Budolfi og Vor Frue kirker på skift være åbne for stilhed, fordybelse og samtale. 
Kom som du er, nyd kirkens ro, tænd et lys, lyt til musikken, bed en bøn eller….. ? 
Det er dig, der bestemmer.
Natkirken er et initiativ fra Budolfi og Vor Frue kirker og studenterpræsterne.
Natkirken er ikke nogen egentlig gudstjeneste i traditionel forstand (selv om der vil være mulighed for at deltage i både bøn og nadver), men en mulighed for, at du kan komme i kirken og være der på den måde, du har lyst til.
Stilhed er - selvom vi ikke kan garantere total stilhed - det vigtigste i Natkirken.
Bøn er stilhed i brug. Der er mulighed for at skrive sin bøn ned, og ved midnatsbønnen bliver de bønner læst op, som er skrevet gennem aftenen. Klagebønnerne, som er hængt op ved 'Jobs Hjørne' bliver ikke læst op. Én gang om året, til Langfredag, bliver de samlet for derefter at blive båret væk og brændt.
Samtale: der er altid mulighed for at få en personlig samtale med en af Natkirkens sjælesørgere
Tilbage til oversigten

Sidst opdateret: 02.02.2007
Webmaster: Christen Staghøj Sinding